Cékla
Összetétele:
A préselt céklalé összetétele szerint 50%-ban cékla és 50%-ban alma. Nem tartalmaz hozzáadott vizet, tartósítószert, illetve cukrot, kizárólag színtiszta zöldséget, gyümölcsöt.
Teljesen természetes:
1 liter céklalé 5 céklából és 5 almából készül.
Leírás
200 ml-es és literes kiszerelésben
Miért egészséges a céklalé?
A céklalé rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár.
Jótékony hatásai:
Nem csupán vastárainkat tölti fel, illetve a vashiányt segít megelőzni, de vérkeringésünket és immunrendszerünket is erősíti.
Értágító hatásának köszönhetően csökkenti a magas vérnyomást, valamint megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását. A rendszeres céklafogyasztás növeli a vér nitráttartalmát, javítja a keringést, ennek következtében pedig javul a szövetek oxigénellátása. A céklalé hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést is, így több oxigén jut az agyi szövetekbe, ezáltal késlelteti a demencia kialakulását.
Magas káliumtartalma szabályozza a szívműködést, megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Ezeken felül nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, folátot és egyéb értékes ásványi anyagokat, mint a kalcium, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz és szelén.
Tápértéke 100 ml-ben
Energia: 235,97 KJ / 56,4 kcal
Fehérje: 0,6%
Cukor*: 6,1%
Zsír: 0,1%
Száraz üledék: 7,53%
Savasság: 0,21%
*(hozzáadott cukrot NEM tartalmaz, kizárólag a gyümölcsben található természetes cukrokat)