Sárgarépa
Összetétele:
A gyümölcslé összetétele szerint 35%-ban répa, 55%-ban alma, 5%-ban kajszibarackból és 5%-ban őszibarackból. Nem tartalmaz hozzáadott vizet, tartósítószert, illetve cukrot, kizárólag színtiszta gyümölcsöt.
Teljesen természetes:
1 liter répalé 10 répából, 5 almából, 2 kajszibarackból és 1 őszibarackból készül.
Leírás
1 literes és 200 ml-es kiszerelésben
Miért egészséges az répalé?
A népi orvoslás általános immunerősítőként ismeri a sárgarépát, illetve a máj és az epebántalmakra.
Jelentős béta-karotin forrás, aminek a színét is köszönheti, ezt az anyagot a szervezet A-vitaminná alakítja át, ami a szem, valamint a nyálkahártya épségének megőrzésében játszik szerepet. A béta-karton megelőzi a bőr kiszáradását, s ezzel késlelteti öregedését, és az UVA-sugarakkal szemben is ellenállóbbá teszi bőrünket. Káliumot, kalciumot, nátriumot és foszfort is viszünk be szervezetünkbe fogyasztásával, s akárcsak a többi zöldség, a sárgarépa is segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, továbbá ki kell emelni rákmegelőző hatását is.
Tápértéke 100 ml-ben
Energia: 247,69 KJ / 59,2 kcal
Fehérje: 0,4%
Cukor*: 9,30%
Zsír: 0,7%
Száraz üledék: 10,06%
Savasság: 0,35%
*(hozzáadott cukrot NEM tartalmaz, kizárólag a gyümölcsben található természetes cukrokat)